Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Επιτέλους «STOP» σε διπλούς μισθούς Νομαρχών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων κλπ !

Σε 20 μέρες οφείλουν να δηλώσουν ποιες αποδοχές προτιμούν
Τέρμα στους διπλούς μισθούς των Νομαρχών και των Δημάρχων βάζουν τα έκτακτα μέτρα που πήρε την περασμένη εβδομάδα η Κυβέρνηση και ψηφίστηκαν στο σχετικό Νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 7 του Ν/Σ προβλέπεται, πως όλα τα αιρετά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται "να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από τη δημοσίευση του Νόμου αυτού. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία η καταβολή των αποδοχών της οργανικής ... "
θέσης από την οποία προέρχονται
 Βέβαια, κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν, ωστόσο η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης είχαν προαναγγείλει την αλλαγή αυτή.
 διακόπτεται
ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ…
Η υπόθεση των διπλών μισθών των Νομαρχών και των Δημάρχων είναι παλιά ιστορία. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2006 η τότε υποψήφια Νομάρχης Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή είχε καταγγείλει την Πρόεδρο της ΕΝΑΕ και Υπερνομάρχη Αθηνών- Πειραιώς κα Φώφη Γεννηματά, ότι είχε τρεις μισθούς του Δημοσίου, από την ΕΝΑΕ, από την Υπερνομαρχία και από την Εθνική Τράπεζα!
Όπως τόνιζαν πάντως πηγές από τα δυο αρμόδια Υπουργεία, Οικονομίας και Εσωτερικών, «θα μείνουν στην αυτοδιοίκηση όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτήν» με την απόφαση της κατάργησης των δυο μισθών.
ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ
Εκτός από τον διπλό μισθό, με βάση το σχετικό Νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης χάνουν το 7% των ετήσιων αποδοχών τους, ενώ με το φορολογικό Ν/Σ που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων, αναμένεται να χάσουν έως και 1000 ευρώ το μήνα, καθώς θα λαμβάνουν αποζημίωση που θα φορολογείται με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα με συντελεστή 38 ή 40% και όχι αυτοτελώς με μόλις 20%. (από εφημ. ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ)