Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Προς απένταξη η Δουρούτη; ( 4 ώρες μετά ...)

Τέσσερις ώρες μετά τον "παγουρά" [ http://pagourasnews.blogspot.com/], το site epiruspost.gr δημοσιεύει το ρεπορτάζ για την χωματερή Δουρούτης.

Αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια απο το site αυτό :
« Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 02:08 Βάσω Σκουλίκα ...

Όσο ο Δήμος Ιωαννιτών και πιο συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΙ, καθυστερούν να διορθώσουν τα τεύχη δημοπράτησης για την αποκατάσταση της χωματερής στην Δουρούτη, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διαχειριστικής Αρχής, τόσο πιο άμεσος καθίσταται ο κίνδυνος απένταξης του έργου, τουλάχιστον κατά την παρούσα φάση.
Η Διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων δείχνει κυριολεκτικά να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς από την μία δέχεται όπως είναι λογικό την πίεση της Περιφέρειας και από την άλλη δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή κίνηση, καθώς όλη η διαδικασία βρίσκεται στα χέρια της ΔΕΥΑΙ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου όμως οι αρμόδιοι εξακολουθούν να κωφεύουν.
Από την άλλη, κάθε επαφή και επικοινωνία μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΥΑΙ και του Συνδέσμου δείχνει να έχει κοπεί και όχι με ευθύνη του δεύτερου.
Η Διοίκηση της επιχείρησης αντιδρά σαν να μην την ενδιαφέρει η τύχη του έργου, ενώ στους διαδρόμους ακούγεται ότι «η ΔΕΥΑΙ αγγαρεία κάνει...». Περί λύσης του προβλήματος ουδέν, με την πολιτική ηγεσία να πετά το μπαλάκι στις υπηρεσίες και τις υπηρεσίες να αναμένουν εντολές και οδηγίες.
Έτσι από τις 23 Ιανουαρίου που η Διαχειριστική Αρχή επέστρεψε τα τεύχη δημοπράτησης και τις σχετικές της παρατηρήσεις ώστε να γίνουν οι διορθώσεις, μέχρι και τώρα δεν έγινε το παραμικρό.
Άγνωστο επίσης είναι αν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και Δήμαρχος Ιωαννίνων συζήτησε με τον Δήμαρχο Μπιζανίου και την Διοίκηση του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, με τους οποίους έχει συνυπογράψει την προγραμματική σύμβαση, τον τρόπο για την επίλυση του προβλήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοια συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμη και παραπέμπεται από ημέρα σε ημέρα.
Το κρίσιμο ερώτημα φυσικά έχει αυτονόητη απάντηση. Αν το έργο χαθεί όλοι θα γνωρίζουν ποιος θα είναι ο υπεύθυνος, μόνο που θα έχει χάσει ο τόπος.... »