Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΧΥΤΑ : Μία από τα ίδια. Η Περιφέρεια επιμένει να γίνει, οι κάτοικοι κλείνουν το δρόμο ...

     Άλλη μια συνάντηση για το ΧΥΤΑ Ελληνικού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, όταν η Επιτροπή    Αγώνα επισκέφτηκε στο γραφείο της τη ΓΓΠΗ. Η κ. Γεωργακοπούλου ζήτησε να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του έργου και δεσμεύθηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα κινηθεί η διαδικασία για την χωροθέτηση ...
και κατασκευή του εργοστασίου μηχανικής διαλογής απορριμμάτων και κατά συνέπεια τη μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ.
    Η άλλη πλευρά επέμεινε να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για σταμάτημα των εργασιών και μια ακόμη συνάντηση έληξε άδοξα με την Επιτροπή Αγώνα να προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων και του αποκλεισμού του δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΑ.
    Την ίδια ώρα ο Φορέας Διαχείρισης γνωστοποιεί ότι θα παραδώσει σήμερα τη μελέτη για την ανακύκλωση και θα δρομολογήσει τη διενέργεια διαγωνισμού για την εταιρεία που θα την αναλάβει, ενώ εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται και η μελέτη για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.
     Αν αξιολογήσει κανείς τα γεγονότα, θα διαπιστώσει ότι την ώρα που γίνεται ένα βήμα μπροστά, ταυτόχρονα γίνεται κι ένα βήμα πίσω στην υπόθεση των απορριμμάτων.
     Ας προσθέσουμε σε όλο αυτό το σκηνικό και την εμπλοκή που παρουσιάζεται και στην αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης, μιας και η ΔΕΥΑΙ δεν έχει διορθώσει ακόμη τα τεύχη δημοπράτησης.
(από epirusvoice.gr)