Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Π. Κουκουλόπουλος: χρίσματα μόνο σε μεγάλους Δήμους θα δώσει το ΠΑΣΟΚ ...

«Δεν θα δοθούν χρίσματα στους μικρούς δήμους».
   Αυτό ξεκαθάρισε σε εκδήλωση (9/3/2010) που πραγματοποίησε η Κίνηση Πολιτών Γέρακα για το σχέδιο «Καλλικράτης» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη διοικητική μεταρρύθμιση «αρχή του τέλους για τον συγκεντρωτισμό».
  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις ...
για τον τρόπο εκλογής των δημοτικών συμβουλίων που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης», τονίζοντας πως η εκλογή δημοτικών συμβούλων από τους πρώην δήμους δεν προσθέτει στην δημιουργία ενιαίας δημοτικής συνείδησης και ενισχύει την θέση του δημάρχου που θα εκλέγεται από όλους τους δημότες έναντι των δημοτικών συμβούλων.
   Άφησε επίσης αιχμές για τη «βιασύνη» που επιδεικνύουν κάποιοι για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και σημείωσε πως για τα οικονομικά των δήμων πρέπει η ΚΕΔΚΕ να έχει την πολιτική βούληση να οριοθετήσει επακριβώς τα έσοδα των δήμων και χαρακτήρισε θετική την πρόθεση της κυβέρνησης για απόδοση εσόδων στους νέους δήμους από τον ΦΠΑ.
   Τέλος ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ότι χρειάζονται προσεκτικά βήματα και ότι θα είναι «πουκάμισο αδειανό» η διοικητική μεταρρύθμιση εάν δεν τις δοθεί περιεχόμενο.
   Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γέρακα Θαν. Ζούτσος, ο γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ναστούλης και ο γραμματέας της Δημ. Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μαντζώρος.

απο "aftodioikisi.gr"