Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στους νέους Δήμους του Καλλικράτη. Σήμερα υποψηφιότητες για το Δήμο ...

Φαίνεται ότι άρχισαν νωρίς οι υποψηφιότητες για τους νέους Δήμους του Καλλικράτη.
Δήμαρχοι νύν, δήμαρχοι τέως, σύμβουλοι νομαρχιακοί, σύμβουλοι δημοτικοί, αποτυχόντες υποψήφιοι κλπ ξεσκονίζουν τα όπλα τους.
Σήμερα ο "παγουράς" θα σας ενημερώσει για τις υποψηφιότητες στο νέο Δήμο ...
Πωγωνίου .

Στο νέο Δήμο Πωγωνίου.
Όπως αποκλειστικά πρώτο σας πληροφόρησε το http://pagourasnews.blogspot.com/ ο Δήμος Πωγωνίου θα προέλθει από τους πρώην δήμους και κοινότητες : ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ, ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ, ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ, ΛΑΒΔΑΝΗΣ.
Έχει 17.355 εγγεγραμένους και πληθυσμό 11.092 κατοίκους.
Τα ονόματα που ακούγονται από την πλευρά της Ν.Δ. είναι κυρίως του Οδυσσέα Πότση και πιθανόν του Βασίλη Μάτσια.
Ο κ. Πότσης εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς νομαρχιακός σύμβουλος, τον γνωρίζουν στην περιοχή, είναι γιατρός και διετέλεσε αντινομάρχης επί τριετία. Οι σχέσεις του με τον κ. Καχριμάνη είναι ενδόμυχα μάλλον κρύες (άν και οι δύο είναι βλάχοι). Το τελευταίο διάστημα ο κ. Πότσης πύκνωσε μεθοδευμένα και επιλεκτικά με την περιοχή τις επαφές του και άμεσα αφήνει να διαφανεί το ενδιαφέρον του. Ο "παγουράς" θεωρεί σχεδόν σίγουρη την υποψηφιότητα του κ. Πότση.
Στο πολύ μικρό ενδεχόμενο που ο κ. Καχριμάνης παρασύρει μαζί του τον κ. Πότση, ως πιθανότερη υποψηφιότητα της δεξιάς φαίνεται να είναι ο κ. Βασίλης Μάτσιας, ο οποίος με μικρή προεκλογική εκστρατεία στο Δελβινάκι πήγε ικανοποιητικά, ενώ διεύρυνε και τον κύκλο των επαφών του αλλά και τις εμπειρίες του.
Τέλος ο κ. Φάνης Στεργίου, μάλλον (για δικούς του λόγους) δεν θα θελήσει να ασχοληθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, άν δεν βάλει ο κ. Πότσης, ο κ. Στεργίου θα τα "βρεί" με τον κ. Μάτσια και πιθανόν να ηγηθεί.
Για την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πέραν του ότι ο κ. Πότσης φέρεται ως φαβορί, θεωρείται απίθανο να τα βρούν με τον κ. Μποζιάρη οι κ.κ. Ντόντης, Καψάλης και Βιρβίλης.
Ο κ. Θανάσης Μποζιάρης θα κατέβει σε κάθε περίπτωση (χρίσμα αποκλείεται, μάλλον ως "αντάρτης") και συνεπώς ο χώρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα έχει τουλάχιστον 2 ψηφοδέλτια.
Από τους Ντόντη, Καψάλη και Βιρβίλη μάλλον επικρατέστερος είναι ο κ. Γιάννης Ντόντης με πιθανή μετακίνηση του κ. Καψάλη ως περιφερειακού συμβούλου. Βέβαια λόγω υποψηφιότητας Πότση ο κ. Ντόντης αποδυναμώνεται και θα εξετασθεί το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του κ. Κ. Καψάλη. Σημαντικό επίσης ρόλο στον συγκεκριμένο δήμο θα έχουν και οι καλές ή κακές "σχέσεις" των 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και οι "επιροές" τους.
Ο κ. Βιρβίλης δεν φαίνεται να έχει δυνατότητες να πάρει το χρίσμα και ή θα ενσωματωθεί ή ίσως και αυτός επιχειρήσει να κάνει δικό του ψηφοδέλτιο.