Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ν. Γκόντας : δεν θα επιτρέψουμε στους υβριστές, συκοφάντες, διαστρεβλωτές της αλήθειας και αρνητές-υπονομευτές να ...

Σκληρή ανακοίνωση κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Ιωαννιτών.

Όπως αναφέρει, κατανοεί τα προβλήματα της αντιπολίτευσης (sic!!!) ...
και τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει συνέχιση της πολιτικής απορρύθμισης, απαριθμώντας σειρά έργων και διαφόρων θετικών ενεργειών της δημοτικής αρχής.
Αναλυτικά :
"Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι οι πολίτες των Ιωαννίνων δεν έχουν μνήμη και λογική.
Δυστυχώς για εκείνες, έχουν ισχυρή μνήμη, η οποία δεν τους επιτρέπει να ξεχνούν ότι επί ημερών τους οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες και τη δική τους ανικανότητα την μετέθεταν στις τότε κυβερνήσεις.
Δε λησμονούν ακόμη τις εκατοντάδες αναθέσεις, τις ρουσφετολογικές επιδόσεις και την υποβάθμιση του κύρους του Δήμου, αλλά και την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου.
Οι Γιαννιώτες τώρα βλέπουν έναν ισχυρό Δήμο, μία Δημοτική Αρχή που εκσυγχρόνισε και εξυγίανε τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, που ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, που έδωσε λύσεις για την απασχόληση Ατόμων με Αναπηρία, που αξιοποιεί στο έπακρο όλα τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα και που ακόμη πληρώνει τις αμαρτίες ενός παρελθόντος για το οποίο οι υπεύθυνοι θα πρέπει να ντρέπονται.
Οι Γιαννιώτες βλέπουν ότι υλοποιήθηκαν τόσα έργα όσα ποτέ άλλοτε από ιδρύσεως του Δήμου και τέτοια που αλλάζουν την εικόνα των Ιωαννίνων, τα οποία έγιναν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία μάταια επιχειρούν να διαστρέψουν οι μυθοπλάστες για να βρουν διέξοδο στα αδιέξοδά τους και μάλιστα μετά τον… εξοστρακισμό τους.
Επί παραδείγματι, τη νέα προοπτική για την ΟΑΣΗ η Δημοτική Αρχή τη δρομολόγησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, όπως και η αξιοποίηση της Γαριβάλδη και ολόκληρης της παραλιμνίου, στην οποία ούτε ένα τ.μ. πρασίνου δεν καταστρέφεται, αφού δημιουργείται κι άλλο και είναι προφανές ότι το μόνο συμφέρον που εξυπηρετείται είναι αυτό της πόλης και των πολιτών από οποιαδήποτε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής.
Δε θα υποκύψουμε στον πειρασμό ν’ απαριθμήσουμε το πλήθος των έργων, τα οποία ζουν και απολαμβάνουν οι συμπολίτες, αλλά δε μπορούμε να μην πούμε ότι αποτελεί πρόκληση να ομιλούν για «πράσινη ανάπτυξη και εναλλακτική πόλη» εκείνοι που ευθύνονται για την καταστροφή του πρασίνου, την τσιμεντοποίηση των Ιωαννίνων, την υπερτροφική ανάπτυξη του κέντρου σε βάρος των Διαμερισμάτων, επειδή αυτό εξυπηρετούσε μεγαλοσυμφέροντα.
Η Δημοτική Αρχή κατανοεί τα προβλήματα της αντιπολίτευσης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτρέψει στους υβριστές, συκοφάντες, διαστρεβλωτές της αλήθειας και αρνητές-υπονομευτές κάθε προσπάθειας, να συνεχίζουν επ’ αόριστον την πολιτική «απορρύθμισης» που ακολουθούν."