Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ :Στοιχεία για ύποπτο (;) αγώνα στη Σούπερ Λίγκα από ΟΥΕΦΑ

Στοιχεία για στημένους στη Β’ Εθνική και 1 ύποπτο αγώνα στη Σούπερ Λίγκα απέστειλε η ΟΥΕΦΑ
Νέο φάκελο, τον τρίτο τους τελευταίους 12 μήνες, με στοιχεία για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Ελλαδα απέστειλε η ΟYEΦA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Περιλαμβάνεται για πρώτη φορά ένας αγώνας της Σούπερ Λιγκ, ενώ υπάρχουν στοιχεία και για άλλους πέντε ...
 αγώνες της Β' εθνικής.
Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην Σούπερλιγκ, με καταγεγραμμένα στοιχεία από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο από την Ελλάδα.
Στους δύο προηγούμενους φακέλους της ΟΥΕΦΑ με στοιχεία για προσυνεννοημένους αγώνες περιλαμβάνονταν κυρίως παιχνίδια της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (περσινό και φετινό) και δύο αγώνες της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου.
Η ΟΥΕΦΑ ζητά να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι και να αποδοθούν ευθύνες.
Προς το παρόν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν σχολιάζει το γεγονός, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δηλώνει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.
Την αποστολή των στοιχείων δηλώνει ότι περιμένει και η διοίκηση της Σούπερ Λιγκ.
Από τον περασμένο καλοκαίρι η ΟΥΕΦΑ έχει αποστείλει στην Ελλαδα στοιχεία για συνολικά 25 ύποπτους αγώνες.
Και ο ΠΑΣ στα στημένα παιχνίδια;
Στα χέρια του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, βρίσκεται πλέον ο νέος φάκελος τον οποίο απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ και στον οποίο καταγράφονται αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων που παρουσίασαν αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα.
Ένας από τους φακέλους που έφτασε στην ΕΠΟ, φέρεται να περιέχει καταγγελίες για στημένα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικούς σταθμούς και αθλητικές ιστοσελίδες, ο ύποπτος αγώνας της μεγάλης κατηγορίας που συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο είναι αυτός ανάμεσα σε Πανθρακικό και ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στις 10 Ιανουαρίου του 2010 και έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της ομάδας των Ιωαννίνων.
Μεγάλα ποσά είχαν ποντάρει οι παίκτες του στοιχήματος στο "διπλό", το οποίο και τελικά ήρθε, ενισχύοντας το σενάριο περί στησίματος του αγώνα. Οι μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων μάλιστα είχαν ρίξει πολύ την απόδοση του διπλού, καθώς είχαν παιχτεί μεγάλα ποσά.
Παράλληλα, το πρωί της ημέρας του αγώνα ο ΟΠΑΠ είχε φράξει τα πονταρίσματα.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για συκοφαντίες αλλά και για επιλεκτικές διαρροές και συνδέει την υπόθεση αυτή με την νίκη επί του Εθνικού Αστέρα.
Αναλυτικά, αναφέρει η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, θα επιθυμούσε να εκφράσει την οργή και τον αποτροπιασμό της, σε σχέση με δημοσιεύματα που ήλθαν στο φώς σήμερα το απόγευμα, διαμέσου τηλεοπτικών εκπομπών και ιστοσελίδων. Αν και έχουμε αναγνωριστεί πολλάκις από το σύνολο του δημοσιογραφικού και αθλητικού χώρου, ως η ΠΑΕ που έχει επιλέξει το δρόμο της ακεραιότητας, της εντιμότητας και της διαφάνειας, εντούτοις βρισκόμαστε από σήμερα το απόγευμα, εμπλεκόμενοι προφανώς σε ένα πόλεμο συμφερόντων και λάσπης, με μόνο κατηγορούμενο της ομάδα μας, για το ότι έκανε το «λάθος» να είναι νικήτρια στο παιχνίδι της με τον Πανθρακικό.
Καλούμε και προκαλούμε τον οποιοδήποτε, να δει τον αγώνα που φαινόμαστε "εμπλεκόμενοι", των επτά κίτρινων καρτών, των πολλών ευκαιριών και δοκαριών σε βάρος μας, του τερματοφύλακα μας κυρίου Σικαλιά ως του καλύτερου παίκτη μας, του νοσηλευθέντος στο νοσοκομείο τερματοφύλακα της ομάδος μας κυρίου Ελευθερόπουλου, του «δολοφονικού» μαρκαρίσματος στον ποδοσφαιριστή μας κύριο Σίσιτς και να εντοπίσει οτιδήποτε το επιλήψιμο, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας που και πάλι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 γίνεται στόχος σε μια ακατανόητη συκοφαντική επίθεση σε βάρος μας. Προκαλεί εντύπωση στο πανελλήνιο, που για ακόμη μια φορά «συμβαίνει» επιλεκτική διαρροή από το γραφείο του Γ.Γ.Α., που να θυμίσουμε είχε μιλήσει για αιματοκύλισμα των Ιωαννίνων στο παιχνίδι με τον Άρη, κάτι που ήταν απολύτως αναληθές.
Τόσο πολύ ενόχλησε η νίκη μας επί του Αστέρα Τρίπολης; Eίμαστε τόσο δυσάρεστοι στη SUPERLEAGUE;"
(από skai.gr & epiruspost.gr)