Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Προεδρείο εργαζομένων Ο.Τ.Α. : Ράπτη - Κρικώνης σημειώσατε 1 (...πρός το παρόν)

Ματαιώθηκε η εκδίκαση της αίτησης διορισμού διοίκησης από το Πρωτοδικείο
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίστηκε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του δήμου Ιωαννιτών κ. Σούλα Ράπτη, αφού όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή αλλά και η παράταξη της ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Κρικώνη, αναγνώρισαν το εκλεγμένο ...
προεδρείο του Συλλόγου, αφού ματαίωσαν την αίτηση διορισμού διοίκησης η οποία θα εκδικαζόταν χθες. Η κ. Ράπτη, μετά την εξέλιξη αυτή κάλεσε τον Δήμαρχο να δεχτεί άμεσα να συναντήσει το προεδρείο ενώ καταφέρθηκε εναντίον του κ. Κρικώνη τον οποίο κατηγόρησε πως την προσέβαλε προσωπικά με χυδαίες, όπως είπε, εκφράσεις αλλά και χειρονομίες.
Ματαιώθηκε η εκδίκαση
Η διαμάχη μεταξύ των παρατάξεων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ξεκίνησε από τις εκλογές του περασμένου Απριλίου και κορυφώθηκε μετά τις 19 Δεκεμβρίου όταν και οι τρεις από τις παρατάξεις συγκρότησαν το προεδρείο. Χθες ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της αίτησης διορισμού διοίκησης από το Πρωτοδικείο που είχε καταθέσει η ΔΑΚΕ, η οποία όμως ουδέποτε εκδικάστηκε μιας και ματαιώθηκε. Η ματαίωση αυτή ουσιαστικά δικαιώνει τις τρεις παρατάξεις και ήταν ο λόγος που η πρόεδρος του Συλλόγου έκανε λόγο για αναγνώριση του προεδρείου από την Δημοτική Αρχή και την παράταξη του κ. Κρικώνη.
Ζητούν συνάντηση με τον Δήμαρχο
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή η κ. Ράπτη κάλεσε χθες τον Δήμαρχο να συναντήσει άμεσα το προεδρείο με σκοπό να συζητήσουν την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. «Ελπίζουμε να μην αποχωρήσει προκλητικά όπως έκανε προχθές και να συζητήσουμε την επίλυση των προβλημάτων που η δική του Δημοτική Αρχή δημιούργησε», είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα ζήτησε από τον κ. Γκόντα να «ανακαλέσει στην τάξη» τη διευθύντρια Περιβάλλοντος του δήμου απαιτώντας να πάρει πίσω τις κλήσεις σε απολογία που έχει στείλει στους εργαζομένους στην καθαριότητα του δήμου, γιατί αλλιώς θα αποδειχτεί πως την καλύπτει, τη στιγμή μάλιστα που, όπως είπε, η ίδια έχει διαπράξει σωρεία πειθαρχικών αλλά και ποινικών παραβάσεων.
Βαριές κατηγορίες κατά Κρικώνη
Η πρόεδρος του Συλλόγου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κ. Κρικώνη τον οποίο κατηγόρησε πως επιδίδεται σε διαρρήξεις των γραφείων του Συλλόγου και απειλές εναντίον της, βρίζοντας τη χυδαία και κάνοντας της απρεπείς χειρονομίες, όπως δήλωσε. Παράλληλα ζήτησε από τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Φακίτσα, να επιστρέψουν άμεσα στην αποκομιδή σκουπιδιών, όπου υποτίθεται πως έπρεπε να απασχολούνται λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Καλούμε τον δήμαρχο να ενισχύσει άμεσα την αποκοτάμε των απορριμμάτων με τον Κρικώνη και Φακίτσα ως οδηγό και εργάτη καθαριότητας αντίστοιχα, διότι έχουν κουραστεί να κάθονται», είπε και πρόσθεσε «θα πρέπει να αντικαταστήσουν του συναδέλφους τους που δεν μπορούν να πάρουν την κανονική άδεια του 2009 και τα ρεπό τους». (απο neoiagones.gr)