Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ : Για περιφέρεια, για Δήμο Ιωαννιτων ή για Δήμο Μετσόβου. Αλήθεια ή ...προβοκάτσια ?

Σήμερα είχαμε δύο αντικρουόμενα δημοσιεύματα που πιθανολογούν το ...πολιτικό μέλλον του Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη.
Αναλύουμε όλες τις παραμέτρους και τα συμπεράσματα δικά σας ....
Μπορεί να υπάρχει εγκυρότητα και πληροφόρηση, μπορεί όμως να υπαγορεύονται από άλλα κίνητρα ...
Εμείς απλά σας δίνουμε κάθε παράμετρο ...

Πρώτο χρονικά είναι το πρωτοσέλιδο  κύριο θέμα της εφημερίδας ...
 ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ ,
ότι " Δεν παίρνει το ρίσκο της αιρετής Περιφέρειας ο Καχριμάνης…" και
ότι "«ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ο Νομάρχης"
 [για να δείτε το πλήρες κείμενο κάντε κλίκ στο σύνδεσμο  (http://www.proinanea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=29155&Itemid=48 ) ή στο τέλος του παρόντος].
   Εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα ασκεί έντονη κριτική στον κ. Καχριμάνη.
   Απάντηση σε πιθανή διαμάχη των δύο πλευρών, ίσως να δίνει η ανάρτηση του Epirusgate της 9ης Ιουλίου 2009 ( http://epirusgate.blogspot.com/2009/07/blog-post_3329.html),
όπου με τίτλο "Να γιατί ο εκδότης-κοινοτάρχης Τζιαφάς ξιφουλκεί κατά του Νομάρχη! " το μπλόγκ γράφει :
Για τους περισσότερους συμπολίτες μας, απ’ όσους καθημερινά διαβάζουν τις τοπικές εφημερίδες, η χθεσινή επίθεση των «Πρωϊνών Νέων» κατά του Νομάρχη Ιωαννίνων είναι ανεξήγητη και περίεργη, αφού ως γνωστόν, τόσο ο εκδότης κ. Γιώργος Τζιαφάς, όσο και ο κ. Αλέκος Καχριμάνης, είναι δύο επώνυμα και μάλιστα πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα αίτια της χθεσινής «δημοσιογραφικής» επίθεσης, δεν έχουν αυτοδιοικητικό «χρώμα».Ούτε έχουν σχέση με τον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην τοπική δεξιά. Πολύ απλά, συνδέονται με την μη ικανοποίηση του αιτήματος του Κοινοτάρχη Νήσου, από την πλευρά της Νομαρχίας, για κατ’ εξαίρεση χορήγηση άδειας σε καραβάκι που θα εκτελεί το δρομολόγιο Μώλος-Νησί, ιδιοκτησίας του κοινοτάρχη-ράμπο,ο οποίος το βρήκε σε τιμή ευκαιρίας στην γειτονική Πρέβεζα! Είναι λογικό πως κάτι τέτοιο θα άνοιγε τους «ασκούς του Αιόλου», αφού σωρηδόν οι Νησιώτες αλλά και οι Γιαννιώτες θα έτρεχαν στη Νομαρχία, προκειμένου να αποκτήσουν κατ’ εξαίρεση άδειες για καραβάκια, ταξί, φορτοταξί και ότι άλλο βάζει ο νούς σας, τη στιγμή μάλιστα που κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα, ακόμη και για ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι ή τα άτομα με αναπηρία. Όπως ήταν φυσικό, ο "Βλάχος" τα πήρε στο κρανίο και έστειλε τον Τζιαφά στον...αγύριστο! Για τον λόγο αυτό άρχισε τις επιθέσεις προς τον Καχριμάνη και τα τρελά δημοσιεύματα περί "κλειστών" επαγγελμάτων κ.λ.π. Το Θέμα έχει και συνέχεια, αλλά μην είστε ανυπόμονοι:Θα τα βγάλουμε όλα στην φόρα!!!Απλά κάντε λίγο υπομονή... "

Δεύτερο χρονικά (λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία των πρωινών Νέων), είναι το επίσης πρωτοσέλιδο του συνήθως καλά ενημερωμένου site epiruspost.gr της κ. Βάσως Σκουλίκα.
[για να δείτε το πλήρες κείμενο κάντε κλίκ στο σύνδεσμο (http://www.epiruspost.gr/epikairotita/2948-2010-03-10-10-25-48.html ) ή στο τέλος του παρόντος],
  όπου με τίτλο "Φουντώνει η ονοματολογία…Πρόταση για υποψηφιότητα στο Δήμο Ιωαννιτών του Αλέκου Καχριμάνη" ,
το site έχει δήλωση του ανεξάρτητου Δημ. Συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Αχ. Μπιστιόλη. Συγκεκριμένα "Ο κ. Μπιστιόλης με δήλωσή του στο Epiruspost.gr πρότεινε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Ιωαννιτών ο Νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης συμπληρώνοντας ότι είναι ο μόνος ικανός όχι να κερδίσει την μάχη, αλλά να αλλάξει ρότα και να δώσει απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα της πόλης."
  Απάντηση μπορεί να δίνει η έντονη αντιπαράθεση Γκόντα - Μπιστιόλη και η φυσιολογική στα πλαίσια της αντιπαράθεσης, πρόταση του κ. Μπιστιόλη για δημοτικό ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον κ. Καχριμάνη, όσο και η περιρρέουσα "σαώς άφιλη" πρός τον κ. Γκόντα στάση του site Epiruspost.gr της κ. Σκουλίκα.
[σχετικά δημοσιεύματα : στο http://www.neoiagones.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9745:2009-08-20-09-18-17&catid=14:2009-05-17-13-43-13&Itemid=41 και στις τοπικές εφημερίδες της 19,20 και 21-8-2009]
Παραθέτουμε τα δύο σχετικά άρθρα :
1. ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ
«ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ο Νομάρχης

Δεν παίρνει το ρίσκο της αιρετής Περιφέρειας ο Καχριμάνης…
«Ανοίγματα» προς τον Γιάννη Αβέρωφ ώστε να «στρωθεί ο δρόμος»…
Παρ’ ό,τι επί αρκετούς μήνες φλέρταρε με την ιδέα της υποψηφιότητάς του στην υπό σύσταση αιρετή περιφέρεια με το χρίσμα της Ν.Δ., όλα δείχνουν ότι τελικώς ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλ. Καχριμάνης προκρίνει την «επιστροφή» του ως Δήμαρχος στον Δήμο Μετσόβου για να κλείσει(;) την πολιτική του καριέρα…
Σύμφωνα με όσα είμαστε εις θέσιν να γνωρίζουμε η απόφαση δεν έχει να κάνει με την υποτιθέμενη παρασκηνιακή αντίθεση στο πρόσωπό του των «Ντορικών» της περιοχής – αμφιβάλλουμε εάν …υφίσταται καν- ούτε με τις εκτιμήσεις του κ. Καχριμάνη για τις δυνατότητες του νέου θεσμού, αλλά με τις αντικειμενικές δυσκολίες της επικείμενης εκλογής στην περιφέρεια και το οικογενειακό και «στενό» του περιβάλλον το οποίο πιέζει για την «επιστροφή» του στο «γαλήνιο» -όπως ελπίζουν- λιμάνι του Δήμου Μετσόβου…
Ο ίδιος φέρεται μάλιστα, μέσω ανθρώπων κοινής εμπιστοσύνης, να έχει προσεγγίσει τον Γ. Αβέρωφ, διερευνώντας τις προθέσεις του για την «στροφή», αφού είναι γνωστό πως οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν διαρραγεί εδώ και μια πενταετία περίπου…
Άγνωστες βεβαίως είναι οι ενδεχόμενες αντιδράσεις άλλων ενδιαφερομένων για την ίδια θέση απ’ την μεριά της Ν.Δ. – όχι του κ. Τζαφέα φυσικά ο οποίος ανήκει στον οικογενειακό κύκλο του κ. Καχριμάνη…- όπως ο γνωστός ιατρός κ. Ν. Τσομπίκος που από χρόνια ετοιμάζεται για να διεκδικήσει την θέση… «Π.Ν.»

2. Epiruspost.gr
Φουντώνει η ονοματολογία…Πρόταση για υποψηφιότητα στο Δήμο Ιωαννιτών του Αλέκου Καχριμάνη
Φωτιά παίρνουν οι συζητήσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου. Οι ζυμώσεις είναι πολλές και το διάστημα αυτό επικεντρώνονται κυρίως στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου η αναμέτρηση θα πάρει και πολιτικά χαρακτηριστικά.
Μπορεί το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο χώρο της ενιαίας αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ, όμως μία πρόταση που έγινε σήμερα από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αχιλλέα Μπιστιόλη είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στο χώρο της κεντροδεξιάς. Ήδη από τον χώρο αυτό, υπάρχουν πολλές φωνές που αμφισβητούν τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Γκόντα, ασκούν σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και τονίζουν ότι χρειάζεται άνεμος ανανέωσης στο Δημαρχείο.
Ο κ. Μπιστιόλης με δήλωσή του στο Epiruspost.gr πρότεινε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Ιωαννιτών ο Νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης συμπληρώνοντας ότι είναι ο μόνος ικανός όχι να κερδίσει την μάχη, αλλά να αλλάξει ρότα και να δώσει απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα της πόλης.
«Υπάρχουν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που τονίζουν ότι η σημερινή ηγετική ομάδα έχει κλείσει τον κύκλο της στον Δήμο της. Η παρουσία του Αλέκου Καχριμάνη, ως του πλέον ικανού μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη των Ιωαννίνων» τόνισε ο κ. Μπιστιόλης.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μπιστιόλης έχει εκλεγεί σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Γκόντα, όμως από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφάνηκε η διάσταση απόψεων. Έτσι ο ίδιος την διάσταση αυτή την επισημοποίησε με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης και έκτοτε στέκεται κριτικά απέναντι στην δημοτική αρχή.
Πιθανή υποψηφιότητα του Αλέκου Καχριμάνη, το όνομα του οποίου πρωταγωνιστεί και για υποψηφιότητα για το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη, είναι σίγουρο ότι θα άλλαζε το σκηνικό στο Δήμο Ιωαννιτών, αφού είναι ο μόνος που θα μπορούσε ουσιαστικά να συνενώσει τις διάφορες κινήσεις που γίνονται έχοντας φυσικά εξασφαλισμένη την στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία.
Η πρόταση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις το επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα από την ενιαία αντιπολίτευση του Δήμου Ιωαννιτών που εδώ και καιρό έχει ανοίξει τις διαδικασίες για την κατάρτιση προγράμματος και την επιλογή υποψηφίου, διέρρευσαν τα ονόματα των επικρατέστερων για την θέση του επικεφαλής.
Η επιλογή της διαρροής μπορεί να μην είναι ο πιο δόκιμος τρόπος, όμως αυτός επιλέχθηκε από τα στελέχη της ενιαίας αντιπολίτευσης, προφανώς για λόγους που οι ίδιοι μπορούν να ξέρουν και να πουν.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα ονόματα των Χαράλαμπου Μπάτση, Θωμά Μπέγκα, Δημήτρη Τσόλκα και Γιώργου Παπαδιώτη.