Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΟΚ κατά Καχριμάνη. Μία από τα ίδια ...

   Σφοδρή επίθεση εναντίον του Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκου Καχριμάνη εξαπολύει για μία ακόμη φορά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία δείχνει ότι δουλεύει από τώρα με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
    Αφορμή αποτελεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για ...
 την σύναψη δανείου επτά εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποπληρωθούν εργολάβοι για έργα που έχουν κάνει. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για υποθήκευση του μέλλοντος της Νομαρχίας και καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στο Νομάρχη για την πολιτική που ακολούθησε.
Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής αναλυτικά αναφέρεται:
   «Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωαννίνων καταγγέλλει για άλλη μία φορά την ανερμάτιστη, ψηφοθηρική πολιτική του Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξ. Καχριμάνη, η οποία οδήγησε σε χρεοκοπία τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και σε κατάρρευση ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού, το μοναδικό στην Ήπειρο που υπέστη σχεδόν ολοσχερή καταστροφή.
     Το έχουμε τονίσει και άλλη φορά ότι οι μελέτες και τα έργα με αναθέσεις, πρόχειρα, βιαστικά, χωρίς σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο τις προσωπικές εκτιμήσεις του πανεπιστήμονα Νομάρχη, δε θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική κατάληξη.
    Εξάλλου η επιβεβαίωση των καταγγελιών και της Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για το πλήθος των αναθέσεων από τον κ. Καχριμάνη και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, προκαλεί θλίψη και οργή για την τακτική του. Μια τακτική που αποδεικνύεται ότι ακολουθήθηκε από τους «κοτζαμπάσηδες» της Ν.Δ., από την κορυφή ως τη βάση της πυραμίδας, με αποτέλεσμα το βούλιαγμα της οικονομίας κι όχι μόνο, της χώρας.
    Έτσι, μπροστά στα αδιέξοδα, ο φερόμενος και ως κομματάρχης της Ν.Δ., απέσπασε την έγκριση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου πριν από λίγες ημέρες για νέο δάνειο ύψους 7 εκ. €, για την αντιμετώπιση στοιχειωδώς του χάους που δημιούργησε, των οφειλών από αναθέσεις έργων και μελετών, χωρίς ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών, χωρίς να υπάρχουν χρήματα, με μόνη εγγύηση... διαβεβαιώσεις των εξίσου αποτυχημένων υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ.
    Ο Αλεξ. Καχριμάνης υποθηκεύει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το μέλλον, για την εξασφάλιση της υστεροφημίας του, ότι δήθεν αναγκάζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να δανεισθεί... «για να πληρωθούν οι άνθρωποι που συνεισέφεραν στην ανάπτυξη του τόπου», όπως είπε, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., την οποία καλεί να πληρώσει τις δικές του λαθεμένες επιλογές.
    Είναι γνωστό όμως ότι τα χρέη είχαν δημιουργηθεί πριν τις ευρωεκλογές του 2009 και συνέχισαν να συσσωρεύονται από την Καχριμάνιο τακτική, αποκρύπτοντας από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τους πολίτες τα χρέη, την αλήθεια για τις τρομακτικές ευθύνες της Ν.Δ. και τις δικές του. Γιατί, λοιπόν, δε ζητούσε δάνειο όταν κυβερνούσε η Ν.Δ.; για να μην την... εκθέσει;
    Απέδειξε έτσι, ότι για εκείνον προείχε το κομματικό και προσωπικό συμφέρον από το συμφέρον του τόπου.
   Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία δεν αλλάζει όσο κι αν προσπαθεί να την ωραιοποιήσει. Απέτυχε παταγωδώς, παραπλάνησε, προσέβαλε. Ας ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη, όπως και ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Δημ. Πανοζάχος, για τα χρέη που άφησε κι εκείνος φεύγοντας».

από το "epiruspost.gr"