Μια ιστορική νίκη κατέγραψε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στις εκλογές της Κυριακής και έχει σημασία να αναφέρουμε τη στρατηγική που ακολούθησε για πετύχει αυτό τον στόχο.
1. Στρατηγική: Το σύνθημα της υποψηφιότητά του ήταν καθαρό και δηλωτικό των προθέσεών του. Το "Ενωμένοι για μια Νέα ΟΝΝΕΔ" δημιούργησε την αίσθηση ότι ο ίδιος ήρθε για να ενώσει τη Νεολαία σε μια στιγμή που η ΝΔ -μετά τις εσωκομματικές εκλογές- έχει εσωτερικούς ...
κλυδωνισμούς. Παράλληλα, ο ίδιος εμφανίστηκε ως εγγυητής σύνθεσης όλων των τάσεων εντός της γαλάζιας Νεολαίας και όχι ως εκφραστής ενός μέρους της. Χρησιμοποίησε απο την πρώτη στιγμή στο έπακρο τα νέα μέσα, όπως το facebook και το youtube, που είναι δημοφιλή στους νέους, με αποτέλεσμα αυτοί να λαμβάνουν άμεσα το μήνυμα που ήθελε αυτός να μεταδώσει. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην προσφορά της ΔΑΠ, οι ψηφοφόροι της οποίας ουσιαστικά του έδωσαν τη νίκη. Το γεγονός, μάλιστα, ότι εξεσφάλισε τη στήριξη των επικεφαλής της ΔΑΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και της ΜΑΚΙ, δημιούργησε την αίσθηση ότι ο ίδιος είναι ο "υποψήφιος απο τα σπλάχνα της ΔΑΠ". Επιπλέον, ο ίδιος καυτηρίαζε "τους μηχανισμούς και τους μεσάζοντες" και παράλληλα δεν επέτρεπε σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να εμφανίζονται δίπλα του και να τον διαφημίζουν. Επίσης, ήταν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ενώ έθεσε ως προσωπικό του στόχο την επιστροφή των νέων στην πολιτική.
2. Ιδεολογική ταυτότητα ΟΝΝΕΔ: Απο την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε την φιλελεύθερη ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ και μίλησε ακόμα και για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Την ιδεολογική αυτή τοποθέτησή του ενίσχυσε και το γεγονός ότι επαναλάμβανε πως πολιτικό του πρώτυπό του είναι ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής.
3. Συνυποψήφιοι: Αντιμετώπισε ως συναγωνιστές τους συνυποψηφίους του, συμφωνώντας με πολλές προτάσεις του Βασίλη Αξιώτη και εξασφαλίζοντας τη στήριξη του Κώστα Ιωάννου. Παράλληλα, οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον του απο το επιτελείο του Κώστα Χατζή, τον κατέστησε συμπαθή στη μεγάλη μάζα των νέων.
από parapolitika.gr